Gratulálunk azon ügyfeleinknek akik figyelemmel kísérték mintegy két hete írt írásunkat,és sikeresen kerestek a jen gyengülésének megtorpanásán.

A repatriálás időszaka még mindig tart. Csütörtök hajnalban tartja a Bank of Japan (BoJ) monetáris ülését. Ez az utolsó ülése a leköszönő jegybankelnöknek (Shirakawa). A leköszönő elnök korábban úgy fogalmazott, hogy nem célja a jen gyengítése. A leendő jegybankelnök Kuroda viszont hétfőn nyilatkozta hajnalban közölte mindent megtesz a defláció ellen, s a gazdasági növekedésért. A korábban megfogalmazott 1-ről 2 százalékra való inflációs cél emelését már 2 százalék fölé tornázná, s a jövő évre ütemezett pénznyomtatást már az idei évtől elkezdené.

Csütörtök hajnalban várhatóan a japán irányadó ráta maradhat 0,0-0,1 százalék között. A monetáris tanács ülése után elhangzó nyilatkozatok az utóbbi napokban beszűkülő jen árfolyamát erősen kilengethetik.

EUR/JPY árfolyama
Kép: Solar Capital
USD/JPY árfolyama
Kép: Solar Capital

Fenti ábrákon jól lekövethető a szűkülés. Március végéig lezárul a repatriálás időszaka. A következő napokban, hetekben további jegybankelnöki kommentek várhatók. Készüljünk a szűkülő mozgás megszűnésére. Kezelhető kockázat mellett korlátlan eredményt érhetünk el egy at the money szűk terpesz opció vásárlásával.

Opciós kereskedésről bővebb információért kattintson IDE.

Amennyiben kíváncsi a lejáratokra és a strike árakra, regisztráljon jobb oldalon fenn és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

J.G., Solar Capital