Várakozás, 200 ezer új munkahely kiírása. A novemberben (amerikai választást közvetlen megelőző) közölt októberi adatok óta többnyire 150 ezer feletti bővülésről szól a statisztika. A munkanélküliség csökkenése 200 ezres havi új munkahely bővülése mellett tud javulni. 7,7 százalékos jelenlegi szintről rögös még az út, míg a jegybanki célként állított 6,5 százalékos rátát elérjük.

A szerdai ADP intézet előzetes adat a várakozásoktól elmaradó értéket közölt. A 200 ezres várakozással szemben csalódást keltő 158 ezer márciusi új munkahelyről érkezett tájékoztatás. Valószínű a zord időjárásnak köszönhetően az építőipar nem erősítette (konkrétan: 0) az álláshelyek számát. Valószínű a szektor a pénteki statisztikát is lefelé húzza.

A gyengébb amerikai munkaerő piaci adatok a dollár gyengülésének irányába mutatnak, a dollárnyomtatást támogatja.

Mivel a piac koncentráltan (csonka héten kipihenten) figyel a pénteki adatokra, nagyobb elmozdulásra számítunk. Rövid lejáratú ATM (at the money) EUR/USD call opció vételével korlátos kockázat mellett optimális eredményt érhet el, ha a szerdai után a pénteki adatok is a várakozásoktól elmaradnak.

Opciós kereskedésről bővebb információkért kattintson IDE!

Amennyiben szeretne szakértőkkel kereskedni a devizapiacokon, regisztráljon jobb oldalon fenn és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Solar Capital