A Tesla mintegy 48 000 Model 3 Performance járművet hív vissza az Egyesült Államokban, mert előfordulhat, hogy a "Track Mode" üzemmódban nem jelenik meg a sebességmérő - közölte pénteken a vállalat.

A visszahívás a 2018 és 2022 közötti modellévek járműveire vonatkozik. A Tesla a hiba elhárítása érdekében szoftverfrissítést hajt végre. A gyártó szerint egy decemberben kiadott firmware-frissítés véletlenül eltávolította a sebességmérő egységet a felhasználói felületről.

Az amerikai National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) szerint a járművek nem felelnek meg egy szövetségi gépjármű-biztonsági szabványnak, és ha a sofőrök nem tudják, milyen gyorsan haladnak, az növelheti a baleset kockázatát.

Az elmúlt évben a Tesla több visszahívásról döntött, köztük néhányat az NHTSA nyomására. A Tesla pénteken külön visszahívott egy 2022-es Model X járművet, mert a második soros ülésnél nem volt felszerelve egy tartó.

A Tesla összesen 10 visszahívásról döntött 2022-ben, amelyek 2,1 millió járművet fednek le - közölte az NHTSA, de egyes járműveket több probléma is érintett. Ez a Ford Motor után a második legtöbb visszahívott jármű idén.