A társaság éves beszámolója alapján a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2023-ban több mint 5 milliárd eurós árbevételt ért el a tavalyelőtti közel 4 milliárd euróval szemben. 

Kitért a vállalat arra is, hogy az alacsonyabb nyersanyagárak és a javuló gyártási költségek pozitív hatását a magasabb inflációs környezet és az ellátási láncokhoz kötődő megemelkedett költségek is ellensúlyozták.

A vállalat adózás előtti eredménye is nőtt: míg ez 2022-ben több mint 96 millió euró volt, addig tavaly megközelítette a 103 millió eurót.

Tavaly több mint 174 ezer jármű gördült le a kecskeméti üzem gyártósoráról, a szolgáltatások, nyersanyagok és a nem termelésre használt beruházások beszerzéseinek 42 százaléka fűződött magyar beszállítókhoz.

A gyár 2023-ban 4477 embert foglalkoztatott, a Mercedes-Benz Academy Kecskemét központban pedig 115 középiskolai tanuló és 22 egyetemi hallgató kezdte meg a tanévet a duális képzésen.

Vastag borítékot kap a kecskeméti Mercedes minden dolgozója

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy több mint 1 millió forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.