A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) tavaly óta közvetlen részesedést biztosít dolgozóinak a vállalat sikereiből, ezzel is megköszönve az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket.

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeget, ami végül bruttó 1 090 000 forint lett.

A kecskeméti gyár vezetősége köszönetet mondott a dolgozóknak és kiemelte, hogy az üzem sikerének alapjait közösen, csapatként fektették le.

A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 ezer járművet gyártott.

Arccal az elektromobilitás felé

A vállalat szerdán mutatta be a sajtó képviselőinek az első Magyarországon gyártott tisztán elektromos autó, a Mercedes-Benz EQB megújult változatát. A ráncfelvarrás elsősorban a következő területeket érintette:

  • dizájn;
  • telematika;
  • konnektivitás;
  • hajtásláncok, hatótávolság, töltés;
  • végül pedig a biztonság.

Az eseményen elhangzott, hogy nincs más út, mint a károsanyag-kibocsátás csökkentése, ennek megfelelően az elektromos átmenet már javában zajlik. Ezzel kapcsolatban Fabiola Attori, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a magyarországi plug-in hybrid piacot 20 százalék feletti részesedéssel vezetik.