Az amerikai Goldman Sachs Group adózott eredménye 3,069 milliárd dollár, részvényenként 8,25 dollár volt a harmadik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 5,378 milliárd dolláros, részvényenként 14,93 dolláros profittal, de meghaladta az elemzők által várt 7,75 dolláros részvényarányos eredményt.

A bank kedden azt közölte, hogy a negyedéves bevétele 12 százalékkal, 11,975 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 13,608 milliárd dollárról. Az elemzői konszenzus gyengébb adatról, 11,42 milliárd dollárról szólt.

A bank nettó kamatbevétele 31 százalékkal, 2,04 milliárd dollárra nőtt a szeptember végével záródott negyedévben, ugyanakkor a nem kamatjellegű bevételek 18 százalékkal, 9,93 milliárd dollárra csökkentek.

A Goldman befektetésibanki üzletágának bevétele 57 százalékkal, 1,58 milliárd dollárra zuhant, a vagyonkezelési bevétel 20 százalékkal, 1,82 milliárd dollárra csökkent. Ezeken kívül egyebek között a kötvény-, deviza és árupiaci kereskedésből (FICC) származó bevétel 41 százalékkal, 3,53 milliárd dollárra nőtt, ugyanakkor a részvénykereskedelemből származó bevétel 14 százalékkal, 2,68 milliárd dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!