Klagenfurtban nyílik az Amazon új elosztóközpontja, ahová közel 100 új dolgozót várnak. Műszakvezetőnek például olyan katonai háttérrel rendelkezőt keresnek, akinek jó "csapatvezetői képességei" vannak. 

Az álláshirdetés szerint a megfelelő jelölt motiválni és inspiálni tudja alkalmazottjait és kapcsolattartóként is rendelkezésre állna.

Az Amazon szerint mindig vannak olyan milicista katonák, akik pályamódosításra készülnek és sokan a logisztikában vagy a kereskedelmben próbálnak elhelyezkedni.

Az óriásvállalat a Standarnak elmondta, az Egyesült Államokban bevett szokásuk, hogy katonai háttérrel rendelkező jelölteket keresnek, mivel ők jól bírják a stresszt, ezért alkalmasak lehetnek vezetői pozíciók betöltésére.

"Katonaként napi szinten kritikus helyzetekben gyors és jó döntéseket kellett hozniuk, a logisztika területén ráadásul sokaknak elegendő tapasztala is van. A női munkavállalók visszajelzései ráadásul kifejezetten pozitívak" - mondta az Amazon a portálnak.

Több szakszervezet viszont úgy látja, hogy egy logisztikai raktárat nem lehet összehasonlítani a hadsereggel és nem szabadna teret adni egy "felülről irányított" hierarchiarendszernek. 

A klagenfurti központba logisztikai menedzsert és területi menedzsert is keresnek, ezek a pozíciók már nem igényelnek katonai hátteret.