Gazdaság szempontjából Zelenszkij elnök kulcsfontosságúnak tartja a Fekete-tengeri kikötők visszaszerzését, és kiadta az utasítást a haditervek elkészítésére.

Reznyikov méltatta a nyugati szövetségesek szerepét az ukrán fegyverzet megújításában, de bírálta a fegyverek beérkezésének ütemét.

Egy katona arról beszélt az Euronews-nak, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek nem elegendőek mert az oroszok annyi rakétát lőnek ki egymás után, hogy nincs idő mindegyiket leszedni.

Halottak Harkivban

Legalább hat ember meghalt és több mint huszan megsebesültek Harkivban, amelyet rakétákkal, tüzérséggel és a légierővel is támad az orosz hadsereg. A térség ukrán kormányzója szerint három rakétacsapás mindegyike civil célpontokat talált el: egy iskolát, egy lakóépületet, míg a harmadik raktárak közelében csapódott be.

Az ukrán hatóságok szerint 30 fölé emelkedett a hétvégén a kelet-ukrajnai Csasziv Jarban lakóépületeket ért orosz rakétacsapások halálos áldozatainak száma. Az orosz védelmi minisztérium hétfőn tagadta, hogy lakóépületeket támadtak volna, szerintük mintegy harminc ukrán nacionalistával végeztek.