Hasonlóan nyilatkozott ugyanis ma Alexisz Ciprasz, a radikális baloldali Sziriza vezetője is, aki szerint Európa is jobban jár az újratárgyalással, mintha Görögország kilépne az eurózónából, és példaként Spanyolországot hozta fel, amely nemrég feltételek nélkül kapott bankmentésre 100 milliárd eurót az eurózóna mentőalapjából. Sokan attól tartanak, ha a Sziriza nyer a választásokon, elindulhat a folyamat, hogy Görögország kilépjen az eurózónából, aminek a vége még az eurózóna felbomlása is lehet, ha a "fertőzés" továbbterjed.

Nem csak a Sziriza szorgalmazza azonban, hogy tárgyalják újra a hitelcsomagot. Az új választások közeledtével Szamarasz is amellett van már, hogy a megállapodást újra kell tárgyalni az ország rossz gazdasági helyzetére tekintettel. Antonisz Szamarasz pártja, az Új Demokrácia az elmúlt évtizedekben vezető pártok egyike, ügyvezetőként a PASZOK-kal együtt kormányzott, és támogatta a folyamatban lévő hitelprogramot. Szamarasz szerint az újratárgyalásra az európai döntéshozók is nyitottak, anélkül, hogy Görögországnak el kellene hagynia az eurózónát.

Az egyik legrosszabb lehetőség azonban talán épp az, hogy a választások után a pártok továbbra sem tudnak majd kormányt alakítani. A pártok is tisztában vannak a kormányalakítás sürgősségével, Szamarasz szerint már a választások másnapján meg kell alakulnia a kormánynak.