Két olyan oroszországi régióból érkezett hír katonai csapásról, amelyek határosak Ukrajnával - írja a Moscow Times. A Belgorodi régióban egy időre le kellett állítani a vasúti közlekedést az egyik vasútvonalon, mert találat ért egy vasútállomást, és károk keletkeztek a sínekben is - adta hírül Telegram-posztban Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója.

Egy személy srapnelsérülést szenvedett a lábain és két faluból arról jött hír, hogy áramkimaradás volt. A Kurszki régióból szintén a kormányzó Roman Sztarovojt adott hírt arról, hogy szerinte az ukrán hadsereg Tetkino és Popovo-Lezsacsi falut támadta. Ebben a térségben is voltak áramszünetek.

A kijevi vezetés sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a híreket, nem nyilatkozott arról, hogy az ukrán katonaságot felelősség terheli-e a tüzérségi csapásokért. A háború február végi kezdete óta egyébként tucatnyi határon átnyúló támadás ért orosz területeket. Október közepén arról érkeztek hírek, hogy Belgorod városában lakóházakba csapódtak be lövedékek, továbbá egy elektromos alállomást és egy olajtárolót ért támadás.