Az Egyesült Királyságban egy nottinghamshire-i családnál élő ukrajnai menekült, Alina Korenyuk azt mondta a BBC tudósítása szerint hogy felismerte egy lopott cuccokkal megpakolt orosz tank tetején az a bojlert, amit még ő vásárolt a háború előtt. Az volt a tervük férjével, hogy felszereltetik a lakásban, ám a jött a háború, és február 24-én két (12 és 8 éves) gyerekével el kellett menekülniük hazájukból.

A kép május végén készült a Luhanszki régióban lévő, részben szétbombázott Popasnaja városában. Az orosz hadsereg május 8-án foglalta el a várost. Nem az Angliába menekült ukrán asszony az egyetlen aki, az oroszok fosztogatásáról beszél, sok panasz érkezett erről. Korenyuk elmondása szerint a fotó öt percre készült attól a helytől, ahol lakik.

A vadonatúj bojleren kívül a tankon látható több további használati eszköz, ami tőlük származik, egy asztalterítő, a gyerek új Disney-figurákkal díszített ágyneműje és egy piros takaró. Egy fehér ágytakaró alatt még egyéb cuccok is lehetnek, tévé, más elektronikus eszköz, amit hátrahagytak távozásukkor.

Amit nem rombolnak le azt, úgy látszik, elrabolják - foglalta össze csalódottságát. Ezzel együtt tudtak már arról, hogy az orosz katonák hogyan viselkednek a megszállt városokban. Korenyuk a brit kormány ukrajnai menekülteket segítő programja keretében talált átmeneti otthonra Angliában. Férje és anyja Ukrajnában marad relatív biztonságban.