Az elmúlt időszakban Görögországban is felpörögtek az áremelkedések, ami a turisták pénztárcáját némileg sokkolhatja - írja helyi beszámolókra hivatkozva a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az elviteles gyros például már 4 euró (1500 forint), de ha tányéron, köretekkel kérjük, akkor 7 euró (2600 forint).

Az Aperol Spritz nevű, utóbbi években igen népszerű koktél a strandokon 8,5 euróba (3200 forint) kerül, míg egy csésze cappucino 5 euró (1900 forint). Egy kis doboz sör 4,5 euró (1700 forint), a zöldség- és gyümölcsfélék, az olaj, a hús és a kenyér jelentősen drágultak, míg a péksütemények árai nagyjából változatlanok maradtak. Habár az üzemanyag Görögországban is drágult, egyes benzinkúton még mindig olcsóbb, mint Szerbiában.

Sok szerbiai turista rájött, hogy kifizetődőbb lakást vásárolni Görögországban, mint minden évben kibérelni egy apartmant, így nem ritka, hogy a hazai és akár a görög vendégek is egy szerb tulajdonostól bérelnek szállást a nyaralás idejére. A szállások tekintetében továbbra is Thesszaloniki régió a legkedvezőbb árfekvésű, így előszeretettel keresik fel ezt a környéket a szerbiai turisták.