Az első beszámolók szerint legalább tizenhat sérültet kellett kórházba szállítani, a rendőrség még keresi a lövöldözés gyanúsítottját.

Chris O'Neill rendőrparancsnok a következő személyleírást adta a feltételezett elkövetőről: „A gyanúsítottak fehér bőrű, körülbelül 18-20 éves, hosszabb fekete hajú, alacsony testalkatú, fehér vagy kék pólót viselő férfiként írták le.” Hozzátette, hogy hogy a lövöldözés helyszínén egy lőfegyvert találtak.

A rendőrparancsnok arra kérte a környéken tartózkodókat, hogy egyelőre húzódjanak biztonságos helyre. „A Highland Park belvárosa körüli területet biztosítottuk, és folytatjuk a keresést” – mondta.

Illinois állam kormányzója, Jay Robert Pritzker a Twitter-oldalán azt írta, hogy ő és a stábja „szorosan figyelemmel kíséri” a helyzetet, és az állami rendőrség a helyszínen van - idézi a portál.

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot azt közölte, hogy a chicagói rendőrség segítséget nyújt Highland Parkban.

Az incidens miatt Highland Parkban belvárosának környéken leállították a vonatközlekedést. A lövöldözés után a szomszédos Evanston városában és Deerfield községben elővigyázatosságból lemondták a július 4-i ünnepséget.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport