Sona Puterková, Szlovák Tanári Kamara elnöke szerint nem lesz könnyű úgy megszervezni az oktatást Szlovákiában szeptembertől, hogy részben online, részben pedig tantermi tanulást biztosítsanak az iskolák - írta a pozsonyi Új Szó. A pedagógusok nagy része be van oltva, tehát védettek a megbetegedés súlyos lefolyásával szemben, a diákok azonban alacsony arányban oltottak.

Matus Mónika, a Szenczi Molnár Albert Alapiskola igazgatója elárulta, rosszabb tanévre számít az átlagosnál. A távoktatás és a jelenléti oktatás kombinációja fejtörést okoz az iskolák vezetőinek, hiszen erre korábban még nem volt példa. Azok a diákok, akik kivételt élveznek a karantén alól, elméletileg járhatnak iskolába akkor is, ha az osztály nagy része távoktatásra kényszerül.

Ha például az osztályból öten be vannak oltva, vagy átestek a fertőzésen az elmúlt 180 napban, akkor rájuk nem vonatkozik a kötelező izoláció. Egyelőre azonban kérdéses, hogy tud egy tanár egyszerre online oktatni és párhuzamosan a tanteremben ülő gyerekekkel foglalkozni. Matus szerint ez megint dupla munkát fogja terhelni a pedagógusokat.