A harmadik helyet a Kalózok és a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) kétpárti koalíció foglalná el - írja az MTI.

A Cseh Televízió által vasárnap nyilvánosságra hozott eredmények szerint az ANO 24,5 százalékot kapna, ami három százalékkal kevesebb, mint augusztusban. A Spolu szövetséget 23 százalék támogatná, két százalékkal több, mint augusztusban, míg a kalózok-polgármesterek koalíciót 20,5 százalék, két százalékkal kevesebb, mint egy hónapja.

Rajtuk kívül bekerülne még a képviselőházba, amely a parlament alsó háza, 11,5 százalékkal a Közvetlen Demokrácia Pártja (SPD) és öt százalékkal Cseh- és Morvaország Komunista Pártja (KSCM). Az SPD támogatottsága másfél százalékkal nőtt, a kommunistáké nem változott. Az ANO kormánykoalíciós partnerének, a Cseh Szociáldemokrata Pártnak a támogatottsága jelenleg az öt százalékos parlamenti küszöb alatt van.

Az október 8-ra és 9-re kiírt választások eredménye a Kantar CZ elemzői szerint továbbra is bizonytalan. A friss felmérés szerintük azt jelzi, hogy amennyiben győz az ANO, nagyon nehéz lesz koalíciós partnert találnia, minek következtében elhúzódó kormányalakításra lehet számítani.