A járványügyi korlátozások feloldása után ismét megjelentek a vendégek a bulinegyedben, ám a szórakozóhelyek tulajdonosainak az egyelőre alacsony forgalom mellett a Belső-Erzsébetvárosra vonatkozó új szabályokkal is meg kell küzdeniük - írja a Népszava. - Most mindenki a túlélésért küzd. Az új problémákat mindenki egy időre a polcra tette, mert csak 2-3 hónap múlva kell megfelelni az új szabályok egy részének - mondta Zsendovits Ábel, a Szimpla Kert tulajdonosa.

Megítélése szerint a helyek harmada bezárhat, a túlélők pedig azzal próbálnak meg majd spórolni, hogy inkább csak este 10-ig tartják nyitva a teraszaikat, illetve éjfélre bezárnak, ellenkező esetben nőnek a kiadásaik. A teraszok este 10-ig tartó működésének szigorúbb ellenőrzése, a járványügyi szabályok, valamint az éjfél utáni nyitvatartás új feltételei azt eredményezik, hogy a vendéglátók vagy kevesebb embert tudnak majd fogadni, vagy a hosszabb éjszakai nyitva tartás érdekében fejleszteniük kell a tulajdonosoknak.

Mindezek következtében az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyek számának csökkenésére számít Ujvári-Kövér Mónika, Erzsébetváros alpolgármestere, aki arra a kérdésre, miszerint miért éppen válság idején kell növelni az üzletvezetők terheit, azt mondta: az önkormányzatnak minden helyi vállalkozást segítenie kell, de az a szempont elsőbbséget élvez a szórakozóhelyek esetében, hogy a helyben élők életkörülményei javuljanak.