Egy család az Egyesült Királyságban zellert vásárolt az Aldiban, ám nem csupán az ételkészítéshez szükséges növényt vitte haza - derül ki a metro.co.uk cikkéből. Phillip Caterer-Stentiford igencsak meglepődött, amikor egy tarajos gőte szaladt ki a zellercsokorból. A lélekjelenlétét nem vesztette el, elkapta az állatot és elszállásolta egy régi üvegkalitkában, amelyben korábban hörcsögök laktak.

Az új jövevényt eredetileg Larry a gyíkra keresztelték, ám miután kiderült, hogy nem gyík, Nigella a tarajos gőte névre váltott. A zellert, amit eredetileg a családnak szántak, ő fogyasztotta el. Karen, Phillip felesége akárcsak ő 41 évesek és van egy négyéves gyermekük, Archie. Ők hárman nagy állatmentők, korábban több macskának is otthont adtak.

Reményeik szerint visszavezethetik Nigellát eredeti élőhelyére, így csak ideiglenesen él náluk. Lakóhelyét mindenesetre egy könyvvel lefedték, hogy a macskák nem zaklassák új lakótársukat. Az Aldi sajnálkozását fejezte ki az ügy miatt, 15 fontos vásárlási utalványt adott a családnak és felajánlotta, hogy segít elhelyezni Nigellát az állatmentőknél.