A Continental technológiai vállalat ma bejelentette, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon. A közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról - emlékeztet a cég közleményében.

A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor, az építkezés 2019 közepére fejeződhet be. A Continental 100 millió euró értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

"Az új debreceni gyárunkkal amellett, hogy megerősítjük jelenlétünket Európában, nemzetközi szinten diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárainkat, melyek autóipari elektronikai termékeket állítanak elő. Magyarország Kormányának együttműködésével képesek vagyunk jelentősen kibővíteni a kapacitásunkat és tovább fokozni a technológiai fejlesztéseinket" - tette hozzá Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője.

"Debrecen Magyarország második legnagyobb városaként, valamint a régió középpontjaként vonzó jövőképpel, kiemelkedő infrastruktúrával, aktív gazdasági élettel, és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, így ideális választás a bővülésünkhöz." - mondta Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Kft. ügyvezető igazgatója, és hozzátette: "Magyarország Kormánya, és a város önkormányzata kiváló támogatást nyújtottak a beruházás előkészítése során, így gyors tempóban tudunk előrehaladni, így "

A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek EU-s piacokra készülnek.

Képünk illusztráció