A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: "A Hajdúnánás MotoGP Versenypálya és Multifunkciós Autó -Motorsport komplexum beruházáshoz kapcsolódóan, műszeres talajvizsgálat és robbanószerkezet-felderítési munkálatok elvégzése". A nyertes ajánlattevőnek az ajánlatkérő megrendelésében meghatározott helyszínen és terület nagyságon kell a munkát elvégeznie összesen 500 hektár területen, a nettó 190 millió forint fedezet kimerüléséig, de legfeljebb a szerződés hatálybalépésétől számított 12 hónapos időtartamig.

Az elvégzett munkáról elektronikus formátumú helyszínrajz készítése szükséges a robbanószerkezet-mentes területekről, továbbá „Tanúsítvány” készítése (angol és magyar nyelven), arról, hogy az átvizsgált terület robbanószerkezet-mentes. 

A nyertessel április 14-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Presidente Oktatási, Kiképzési, Információs Szolgáltató Kft., az El-Ká Tűzszerész Szolgáltató Kft., a Nemes és Társa Harcieszköz-elhárító és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft., továbbá a Különleges Biztonsági Szolgáltató és Tanácsadó Kft. is.

A Napi.hu tavaly szeptemberben adott hírt arról, hogy a korábbi tervpályázat nyertese, a Bord Építész Stúdió Kft. tervezheti a hajdúnánási MotoGP versenypálya és autó-motorsport komplexumot, nettó 4 milliárd 716 millió forintért. Novemberben pedig arról írtunk, hogy a Hajdúnánás külterületén kialakítandó hazai MotoGP versenypálya és sportkomplexum megépítésére 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a Gazdaság-újraindítási Alap terhére.