A hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő tatai önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A zárt közbeszerzés indoka, hogy a tervezést a korábbi tervpályázat nyertesei végezhetik. Ez szerepelt a tervpályázat kiírásában is.

A feladatot így határozza meg a közlemény: "A Tatai Vár elé 1969-ben épített Magyary Zoltán Művelődési Központ újjáépítése a környezetbe illő, kulturális és szabadidő központtá fejlesztése, a vár előtti terület méltó átalakítása széleskörűen hasznosítható többfunkciós közösségi térré, és a térhez kapcsolódó volt rendelőintézet megújítása vonatkozásában tervezői feladatok ellátása."

A nyertesekkel november 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Korábban egy magánberuházás borzolta a kedélyeket Tatán. Tavaly őszel a helyi önkormányzat lemondott elővásárlási jogáról, így az Avalon-csoport megvehette az Öreg-tó partján található úgynevezett Cifra malmot 159 millió forintért - írta meg az MTI. A cég a tervek szerint egy óriási szállodát akar a területre építeni mintegy 25 milliárd forintos beruházással, amit a helyiek kifejezetten elleneznek.

Az Átlátszó.hu idén júliusban közölte, június 30-án lejárt Tatán a határidő a lakosság számára, hogy a város új településrendezési terveit, városfejlesztési koncepcióját, ingatlan-átminősítéseit a partneri egyeztetés keretén belül véleményezze. Nagy próba ez Tatán, egyértelműen többről szól, mint egy építkezés: annak a próbája, hogy visszaállítható-e a bizalom a lakosság egy része és az önkormányzat között.