A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 2x1 forgalmi sávos országos közforgalmú úton történő beavatkozás hossza megközelítőleg 959 méter lett volna, amelyből 419 métert tett volna ki a burkolatfelújítás, és 540 métert az útpálya szélesítése, fejlesztése. A feladat része volt egy turbó körforgalom megépítése is.

Az eredménytelenséget a következőkkel indokolta a NIF: "Az Építési és Beruházási Minisztérium tájékoztatta az ajánlatkérőt, hogy a 1281/2022. (VI.4.) Kormányhatározat szerinti felülvizsgálat eredményképp megállapításra került, hogy a tárgyi szerződés hatályba léptetéséhez szükséges pénzügyi forrás biztosítására - a szerződés hatályba léptetésére meghatározott felfüggesztő feltétel lejártáig - nem fog sor kerülni. A tulajdonosi tájékoztatás alapján a szerződés hatálybalépését biztosító forrás, mint a szerződés hatálybalépését felfüggesztő feltétel bekövetkezése ellehetetlenült, az ajánlatkérő a szerződés teljesítésére képtelenné vált."

A közbeszerzésen a tervezésre és a kivitelezésre ajánlatot tett a Colas Út Építőipari Zrt., a KM Építő Kft., továbbá az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. is.