Hétfőn működik utoljára a megszokott módon az OTP 2011-ben bevezetett mobilbanki applikációja, a Smartbank a lakossági ügyfelek számára. A nem lakossági ügyfelek továbbra is használni tudják a SmartBank minden funkcióját.

A Smartbank helyét az új OTP MobilBank veszi át, amely biztosítja a napi bankoláshoz szükséges legfontosabb funkciókat. A szolgáltatás használatáért egyelőre nem számít fel külön havidíjat a bank. 

Frissítés február 28-án: az OTP közölte, hogy március 24-ig használható marad a lakossági SmartBank mobilalkalmazás, de több százezer ügyfél nem váltott még az új Mobilbankra, ezért ideiglenesen meghosszabbítja a SmartBank használatát.

A lakossági SmartBank alkalmazás március 1. után is elérhető marad május végéig, viszont lakossági ügyfeleink számára csak az új internet- és mobilbank regisztráció funkció, valamint a szelfis számlanyitás lehetőség jelenik meg. 

A lakossági ügyfelek keddtől nem érik el a számláikat a SmartBankban, nem tudják QR-kód-beolvasásra és egyéb banki tranzakciókra használni a SmartBankot. Az internetes vásárlási tranzakciók jóváhagyása SMS-ben lesz lehetséges, amíg az ügyfél ne regisztrál az új Mobilbankba.