Az MKB Bank április 1-jei közgyűlésén a főtulajdonos BayernLB Sebők Andrást bízta meg az elnök-vezérigazgatói teendők ellátásával. A szakember 1975-ben született, a Veszprémi Egyetemen szerzett mérnök-informatikus diplomát.

A KFKI-ISYS (jelenleg ISYS-ON) Kft-nél kezdte a pályáját. Sebők 2001-ben lépett be az MKB Bankhoz: kezdetben adattárház vezető, rendszertervező és elemző, később adattárház-fejlesztési osztályvezető, majd it projekt menedzser volt. Ezt követően 2005-ben a retail minőségirányítás szakterület-vezetőjévé és a bank minőségirányítási bizottságának vezetőjévé neveztékki, 2008-tól a fejlesztés kontrolling és minőségirányítási ügyvezető igazgatói posztot töltötte ve, és még ugyanebben az évben operációs ügyvezető igazgatói kinevezést kapott, 2012. július 1-jétől az MKB Bank operációs vezérigazgató-helyettese és az Igazgatóság tagja volt.

Lassan másfél évtizede dolgozom az MKB Bankban, így jól ismerem a bank helyzetét és erősségeit. Nem titkolt tervem üzleti előnyt kovácsolni abból a ritka körülményből, hogy az első számú vezető az it és az operáció területéről érkezik - jelentette ki az MKB Bank frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója.

A bankvezéri poszton Simák Pált váltja, aki a február 6-i bejelentés szerint a CIB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójaként folytathatja pályafutását. Az MKB Bank éléről március 31-én távozott Simák.