A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a Városligeten jelenleg keresztülhaladó forgalom elvezetését szolgáló - egyúttal a Rákosrendező vasútállomást övező barnamezős terület fejlesztését is elősegítő, gyűrűs közlekedési kapcsolat - megteremtése.

Ennek részeként a Szegedi út vonalában a XIII. kerületi Béke teret és a XIV. kerületi Kassai teret összekötő új közúti és villamosvasúti felüljáró, valamint az új gyűrűs szakasz megközelítéséhez szükséges útkapcsolatok megtervezése. További feladat - a Városligeten jelenleg keresztülhaladó forgalom csökkentése érdekében - a Hungária körút - Kacsóh Pongrác út - Mexikói út csomópontban létesülő két P+R funkciójú, összesen legalább 1500 férőhellyel rendelkező parkolóházhoz kapcsolódó közlekedési kapcsolatok megtervezése is.

A felüljáró hossza 700 méter, a kétvágányú villamospálya hossza 1,8 kilométer lesz, az utóbbi mellett 3 pár új akadálymentes villamosmegállóhely létesül. Az új közút hossza 3,5 kilométer.

A nyertessel április 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a "KÖZLEKEDÉS" Fővárosi Tervező Iroda Kft. és az UTIBER Közúti Beruházó Kft. is.