Idén már nem is nyitott újra a Fricska Gastropub a tavalyi – akkor még átmenetinek tervezett - bezárás óta.
A végleges bezárásnak nem gazdasági okai vannak, a tulajdonosi kör nem egyezett meg az újranyitásról – írja a diningguide.hu Nagy Szabolcsra, az étterem egyik tulajdonosára és séfjére hivatkozva.
Az Olimpia Vendéglő után tehát újabb legendás étteremtől kénytelen elbúcsúzni Budapest.
Idén tavasszal még a visszatérésre készült Fricska két séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, valamint Csongrádi Csaba, aki szintén a Fricska társtulajdonosa volt.
Több közös is volt a két kultikus étteremben. A felvágás nélküli, úgynevezett őszinte konyha és a naponta frissülő, krétatáblás ajánlatok, ahol minden modorosság és látszatluxus nélkül, kiemelkedő minőségű konyhát és szervizt vittek, különleges borválasztékkal.
„A Fricska Gastropub a maga szerény módján az egyik legjobb választás Budapesten. Felismerte ezt a „piros kalauz" is, 2017-ben a kiváló ár-érték arányú éttermeknek kijáró Bib Gourmand-minősítést ítélték oda nekik – írta róluk a Volkswagen Dining Guide Top100 Étteremkalauz 2020-ban.
Legolvasottabb
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Ha akarták volna, a magyar drogmilliárdosok simán kifizethették volna a havi nyugdíjakat
Kezd beütni a baj, látogatási korlátozást rendeltek el egy magyar kórházban
Komolyan megsérült Fico különgépe, amely Brüsszelbe szállította a szlovák kormányfőt
Perceken múlt az újabb merénylet? Jelöletlen rendőrautók gázolták el a Bondi Beachre tartó férfiakat – Videó
Vége a jó időknek? Látványosan esik az állampapírok hozama
A hivatal szerint tízezrek, a valóságban százezrek hagyják el az országot
Rövid határidőn belül fontos döntést kell hozniuk a fiataloknak
Az Iránytű Intézet szerint kormányváltó a hangulat Magyarországon