Nyílt közbeszerzésen keres kölcsönzött munkaerőt a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) két évre, nettó 2 millió 200 ezer euró (mintegy 900 millió forint) keretösszeg erejéig – derül ki az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívásból, melyet az EIT tett közzé.

A tender hirdetménye szerint a szervezetnek ideiglenes támogatásra lehet szüksége többek között az alábbi – jogszabályban előírt – okokból:

  1. tartós betegállományban vagy rendkívüli szabadságon lévő alkalmazottak esetén a további munkaerőt igénylő csúcsidőszakok korlátozott ideig történő kezelése,
  2. konkrét projektekből eredő további ideiglenes feladatok elvégzése,
  3. olyan speciális készségeket igénylő feladatok ideiglenes elvégzése, mely készségek az EIT-en belül nem állnak rendelkezésre,
  4. szervezeti vagy strukturális változásokból eredő új feladatok elvégzése.

Az ajánlattételi határidő október 4. 

A felhívás a jogorvoslati lehetőségnél nem a Közbeszerzési Döntőbizottságot, hanem a luxemburgi törvényszéket jelöli meg.

A 2008-ban budapesti székhellyel alapított EIT célja az innováció előmozdítása az EU tagállamaiban.

Az intézet teret ad az innováció motorjának számító három fő ágazat, a vállalkozás, a felsőoktatás és a kutatás együttműködésének, melyek képviselői több országon átívelő, dinamikus partnerségeket, úgynevezett tudományos és innovációs társulásokat (TIT) hoznak létre a következő célokból:

  • innovatív termékek és szolgáltatások kifejlesztése,
  • új vállalkozások beindítása,
  • a vállalkozók új generációjának képzése.

A partnerségeken belül a vezető üzleti vállalkozások, az egyetemek és a kutatási központok egymással szoros együttműködésben a maiaknál hatékonyabb és innovatívabb megoldásokkal gazdagítják Európát.