A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A sporttagozatos általános iskola 16 tanteremmel, 7 szaktanteremmel, 8 csoportszobával, a mindennapos testneveléshez szükséges tornateremmel, 226 négyzetméter alapterületű fél-tornateremmel, továbbá 122 négyzetméter alapterületű gyógy-testnevelési teremmel rendelkezik majd. A nettó alapterülete 8 478 négyzetméter, plusz  2 247 négyzetméter padlástér.

A nyertessel június 6-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Meto-Építő Építésszervező, Generálkivitelező és Szolgáltató Zrt., továbbá a Pharos'95 Kft. is.

A Napi.hu június 4-én írt arról, hogy az Építő-és épületkarbantartó (Épkar) Zrt. végezheti a generál tervezését és kivitelezését a kistarcsai új 16 tantermes iskolának, nettó 12 milliárd 358 millió forintért. Az építést uniós forrással finanszíroznák.

Májusban adtunk hírt arról, a Strabag Generálépítő Kft. bővítheti nyolc tanteremmel a vácdukai iskolát 7 milliárd 225 millió forintért, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV pedig Veresegyházon építhet egy 24+4 tantermes iskolát 13 milliárd 435 millió forintért. A sződi iskola 8 tanteremmel történő bővítését a Mester-Építő Kft. végezheti, nettó 6 milliárd 112 millió forintért.