A Bonduelle 50 magyarországi vendéglátóhely ételkínálatának elemzésével és több mint 1000 fő bevonásával készített online kérdőíves, reprezentatív felmérést.
Az eredmények szerint az éttermek többsége, 84 százaléka ugyan kínál hüvelyeseket is tartalmazó ételeket, de az összes vendéglátóhely teljes kínálatát vizsgálva az ételek mindössze 4 százalékában volt hüvelyes. A választék elsősorban a hagyományos magyar fogásokra, egyebek között a bablevesre, a babgulyásra, a rizibizire korlátozódik.
A megkérdezettek fele csak otthon fogyaszt hüvelyeseket, mintegy 40 százalékuk azonban étteremben is szívesen kér ilyen ételt. A vendéglátóhelyeken a zöldborsó a legnépszerűbb.
Az étterembe járók 57 százaléka azért fogyaszt hüvelyeseket is tartalmazó ételeket a vendéglátóhelyeken, mert szereti azokat, a megkérdezettek 37 százaléka pedig egészségesnek tartja a hüvelyesfogyasztást, ezért kifejezetten nyitott lenne a változatos, hüvelyesekből készült fogásokra.
A hüvelyes zöldségek kiváló alapanyagai mind a teljes értékű növényi táplálkozásnak, mind az egészséges és változatos, a nyugat-európai országokban rendkívül népszerű flexitáriánus étrendnek, így a hüvelyes növények egyre nagyobb szerephez juthatnak a fenntartható növénytermesztésben - írta az MTI által idézett közleményében a Bonduelle Central Europe Kft.
Legolvasottabb
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Diplomáciai kinevezés kavarta fel az állóvizet: új minisztert emlegetnek, de a kormány nem bővült
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
21 Kutatóközpont: a Tisza győzne, ha most vasárnap lennének a választások
Jöhet az ónos eső: ezekben a vármegyében nem árt vigyázni
Krízisben a kutatók: rosszabb a helyzet, mint gondolták
Itt a fordulat az ATM-eknél: duplájára nő az ingyenes készpénzfelvétel