Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, a budapesti Belváros polgármestere, ám vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét - állítja a 24.hu. A hírportál ezzel kapcsolatos kérdéseire hónapok óta nem reagál a kerületvezető. Szentgyörgyvölgyi Péter 12 oldalas vagyonbevallásában nemcsak a csatolt, közel két tucat darabból álló föld- és ingatlanvagyon a szembetűnő, de az értékpapírokban, takarékbetétben pihentetett vagyonának nagysága is.

A hírportál a helybéliektől úgy tudja, hogy a politikusnak korábban meghatározó életélménye volt a Cseh Tamás-féle bakonyi indiántábor. Vagyonnyilatkozata alapján 2011-ben már vásárolt ott földet, és ezen a területen alakította ki birtokát és istállóját, a 24.hu tudomása szerint lovait is ott tartja. Jelentős földvásárlásai voltak azonban a polgármesteri időszaka alatt is. Az elmúlt években annyival nőtt bakonybéli földvagyona, hogy mára a Margitsziget kétharmadának megfelelő, közel 60 hektárnyi területet birtokol összesen.

A hírportál sajtómunkásai megnézték, hogy az elmúlt években mennyi bevallott jövedelme volt a polgármesternek, és ezt összevetették azzal, mennyivel nőtt megtakarítása, és mennyit érhet a 2019-ben, illetve 2020-ban tulajdonába került földvagyon. A földek értékét helyi forrásuk, illetve egy mindenki számára elérhető piaci árkalkulátor alapján számolták ki, és összességében több tízmillió forintos különbséget találtak.

Míg a polgármesternek 2018-ban és 2019-ben hozzávetőleg 16 millió forintnyi jövedelme lehetett, sikerült hétmillióval növelnie a befektetéseit, illetve 2,2 millióval csökkentenie tartozását. Azaz „minden más” kiadásának ki kellene jönnie a fennmaradó hétmillió, azaz két évre számolva havi 300 ezer forintból (ideszámolva a több mint százezres költségtérítését is).