A Patella Medical Kft. (Patella) és a Bellis Egészségtár Kft. (Bellis) között létrejött üzletrész adásvételi szerződés alapján a Patella a kizárólagos tulajdonában álló Patella Gyógyászati Segédeszköz Nagykereskedelmi Kft. üzletrészének 100 százalékát a Bellisre ruházza át - derül ki a Gazdasági Versenyhivatal összefonódás bejelentőjéből.

Az Opten adatai szerint a Patella Medical Kft.-t 2020. május 27-én alapították, fő tevékenysége orvosi eszközgyártás.  2021-ben az üzemi eredménye negatívba fordult vagyis 14,5 millió forint veszteséget termelt. Adózás előtti eredménye is közel 20 millió forint veszteség volt.

A Patella Nagykereskedelmi Kft.-t 2022. márciusában  alapították, fő tevékenysége gyógyszer és gyógyászati segédeszköz nagykereskedelem. Egyelőre árbevételi adatok még nem elérhetők.

A Bellis a Hungaropharma Zrt. egyik leányvállalata. Tavaly 24,7 milliárd forint árbevételt értek el, üzemi eredményük meghaladta a 41,8 millió forintot, adózott eredményük 20,8 millió forint volt, az Opten szerint.

A Bellis azt  írja magáról, hogy gyógyszer-nagykereskedő vállalatként a céljuk a nagy forgalmú gyógyszerkészítmények és a piacvezető fitotéka üzletág által forgalmazott termékek költséghatékony patikai kiszolgálásán keresztül, olyan szolgáltatás portfólió kínálása, mely egyedülálló és egyben hiánypótló a magyarországi patikai piacon.

A fő fókuszuk a nem támogatott, OTC (vény nélkül kapható) készítmények értékesítése, amelynek alapja a stabil színvonalú, ugyanakkor kedvező költségszintű disztribúciós logisztika. Portfóliójuk gerincét több, mint 1500 népszerű gyógyszerkészítmény adja, amely mellett fitotéka üzletáguk továbbra is piacvezető.