Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a lapnak elmondta, szükség van arra, hogy a hatósági tanúsítás révén a "kissé kaotikus" jelenlegi védjegyhelyzetben biztos pontot tudjanak adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.
A legtöbb élelmiszerek okozta megbetegedés a háztartások nem megfelelő élelmiszertárolási és élelmiszerkészítési gyakorlata miatt fordult elő. Ez nem csak Magyarországon, hanem egész Európában probléma - mondta Zsigó Róbert.
Ezért szeretnének olyan a vásárláshoz és az ételkészítéshez kapcsolódó információkat közzétenni, amelyeket a hivataluk összegyűjt és ezáltal segíti, hogy az emberek megfelelő módon vásároljanak élelmiszert, helyesen tárolják és készítsék el az ételeket.
Legolvasottabb
Őrületes botrány a Covid-vakcinák körül: iszonyú, végzetes mellékhatásra bukkantak
Bezárta a kört Brüsszel, Orbán Viktor kívül maradt
Érdemes újratervezni a megtakarításokat: 28 százalék adókedvezmény vágható zsebre
Kifulladóban ez a hitel, rá se hederítenek a fiatalok
Borzalmas felfedezés a Wagner-csoport bányájában: rengeteg holttestre bukkantak az aranyásók
Gigászi megállapodás született: áradni fog a földgáz Magyarországra
Magyarok körében se Putyin, se Zelenszkij nem nyerő
Vége a prémium adta kényelemnek: durván bekeményít a YouTube a családoknak
Demográfiai sokk: drámai fordulat jön Németországban