Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel - közölte a rendőrség

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak. A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

A Mávinform azt közölte, a vonaton 22-en utaztak, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek; a teherautó utasai közül többen meghaltak. A vasúttársaság tájékoztatásából kiderül, a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport