A kormány novemberben rendelte el, hogy a tulajdonjogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. adja el a volt katonai repteret egyetlen, előre kijelölt cégnek, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-nek, mégpedig a versenyeztetés mellőzésével, egy parlamenti kérdés-feleletből az is felsejlik, mi lenne itt a koncepció - derül ki az Mfor cikkéből. Az SGF-ről egyelőre nagyjából annyi relevánsat lehet tudni, hogy májusban alapították, egy ideig egy Örs vezér téri panelbe volt bejegyezve, de nemrég átköltöztették az V. kerületi Hajós utcába.

A reptér értékesítésének hátterét Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselője firtatta firtatta. Kérdéseire Schanda Tamástól, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárától érkezett felelet. Schanda írásos válasza szerint a kormány célja, hogy Magyarország Közép-Európa teherszállítási, logisztikai és elosztó központjává váljon.

Hogy hogyan kerültek kapcsolatba a vevővel, arra pedig azt írta, "(...) a használaton kívüli taszári repülőtér területének kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosításával kapcsolatban az Ön által is hivatkozott cég kereste meg a tulajdonost."

Az államtitkár válaszából az is kiderült, mit kezdenek végül a lepusztult reptérrel: a taszári légibázisból "elsődlegesen egy teherforgalmi repülőteret alakítanak ki, amely egy Ázsia-Európa légihíd európai pillérét teremtheti meg. A későbbiekben megvalósuló kereskedelmi, ipari és logisztikai park a hely adottságait kihasználva közúti, vasúti és légi teherszállító kapacitásával - kapcsolódva a térségben meginduló jelentős ipari fejlesztésekhez - a régió jelentős központja lehet, és új munkahelyek létrehozásához is hozzájárulhat."