Két férfire csapták le a rendőrök Budapesten, a VIII. kerüli bevásárlóközpontnál, amint két ruhával kitömött zsákot próbálnak ellopni az egyik ruhaboltból. Az üzlet biztonsági őre tömte meg a zsákokat, amit később átadott a testestársának, aki megpróbált meglógni a lopott áruval.

A rendőrség szerint a két férfi összedolgozva, 2023. február 4-én hajnali fél 1-kor közel félmillió forint értékű ruhaneműt tulajdonítottak el egy józsefvárosi pláza egyik ruhaüzletéből.

A ruhabolt vagyonőreként dolgozó L. András, hatalmas zsákokba rejtette a ruhákat, majd a kitömött zsákokat átadta D. Róbert nevű társának, aki menekülőre fogta.

Azonban nem jutott sokáig, mert a józsefvárosi rendőrök még a pláza mellett elkapták, és lefoglalták a zsákokba rejtett ruhákat. 10 perccel később pedig már biztonsági őrként dolgozó tettestársát is elfogták, majd mindkét férfit előállították.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy nem ez volt L. András első akciója: a lakásában több zsák ruhát is találtak a ruhaüzlet címkéjével ellátva. A hatóságok több mint 4 millió forintra teszik a kár értékét – írja a Blikk a police.hu alapján.

Míg az 58 éves L. András csak részben ismerte el bűncselekményt – állítása szerint csak egyszer került sor erre – 53 éves társa nem tett vallomást az eset kapcsán.