Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte, Orbán Viktor és Timotheus Höttges egyetértett abban, hogy a digitalizáció Magyarország és Európa versenyképességének megtartása szempontjából kulcsfontosságú tényező, és ebben továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra.

A digitális évtizedhez vezető út 2030-as célkitűzései érdekében alapvető fontosságú a beruházások ösztönzése és az infrastruktúrafejlesztések támogatása.

Timotheus Höttges kiemelte, hogy a Magyar Telekom fontos szerepet vállal az ország digitális fejlesztésében és abban, hogy a lakosság és a vállalkozások számára elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta előnyöket, lehetőségeket.

  • A Magyar Telekom 2014 és 2022 között több mint 1000 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon, ebből mintegy 800 milliárd forintot fordított vezetékes és mobil hálózatfejlesztésre.
  • Több, mint 3,4 millió otthonnak és vállalkozásnak kínálnak gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60 százalékra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét.

Nagyobb adatforgalom, kevesebb energiafogyasztás: ilyen az 5G hálózat

Nagyobb adatforgalom mellett is kevesebb energiát fogyasztanak az 5G hálózatok. Sőt, a technológia más szektorok fogyasztásának és kibocsátásának csökkentését is felgyorsíthatja – állapítja meg az Ericsson legfrissebb kutatása. Bővebben>>>

Ösztönző adópolitikát sürget a Deutsche Telekom

A további fejlesztések előmozdítása érdekében a beruházásokat ösztönző adópolitikára van szükség - tette hozzá Timotheus Höttges a találkozón.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a Telekom a magyar kormánnyal együttműködve támogatja

  • a digitális technológia integrálását,
  • innovatív megoldásokkal és edukációs platformokkal a kis- és közepes vállalatok, nagyvállalatok és az ipar digitális fejlődését.

Kielégíthetetlen az adatéhségünk

A Deutsche Telekom vezérigazgatója szerint a távközlés egy rendkívül beruházásigényes iparág, a fogyasztók adatéhsége továbbra is töretlenül növekszik.

Európai viszonylatban az adatforgalom éves szinten mintegy 25-30 százalékkal növekszik, ebben hangsúlyos szerepet játszanak a globális tartalomszolgáltatók, melyek azonban a hálózatfejlesztéshez jelenleg nem járulnak hozzá.

Timotheus Höttges a találkozón hangsúlyozta a Magyar Telekom DT Csoportban betöltött stratégiai szerepét, kiemelve annak hosszútávú elkötelezettségét a magyar gazdaság teljesítményének, termelékenységének és versenyképességének növelése érdekében.