Az élelmiszert értékesítő vállalkozó a forgalmazás minden szakaszában köteles biztosítani, hogy az élelmiszerek ne szennyeződhessenek, és felelős az élelmiszer biztonságosságáért - olvasható az "Ételt csak okosan" oldalon.
A vásárló által magával hozott, saját csomagolóanyag higiéniai szempontból kockázatot jelenthet, ezért az élelmiszer-vállalkozók jogszabály által meghatározott felelősségük keretében jogosultak eldönteni, hogy a saját csomagolóanyagba történő élelmiszer átadásból adódó esetleges kockázatot vállalják-e.
Azaz a kereskedőtől függ, hogy engedi-e az üzletben a saját táskában vásárlást.
Legolvasottabb
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Mit szólt ehhez a Karmelita? Egy óra alatt beszakadt a forint, és kiderült valami az „amerikai védőpajzsról”
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Egyre többen nem kérnek a céges karácsonyi bulikból
Sokk Európában: biztonsági kockázatnak minősítette Dánia az Egyesült Államokat
Nekimentek az oroszok a belga banknak, bekövetkezhet a legrosszabb
Trump szerint mocskos és kegyetlen az EU – kiderült, mi áll a háttérben
Áramra várnak a CAF-villamosok
Riasztották a járványügyet: visszatért a rettegett kórság a középkorból a magyarlakta városba