Nem mutatnak jelentős változást decemberhez képest a magyar tőzsde teljesítményével kapcsolatos várakozások a német ZEW intézet és az Erste Bank közös felmérése szerint. A régióval foglalkozó 82 pénzügyi szakember, alapkezelő 44,9 százaléka várt magasabb BUX-értéket hat hónapos távlatban, míg 37 százalékuk várta a tőzsdeindex további esését. Ezzel a felmérésben a bikák és medvék aránya 1,45-re csökkent a decemberi 1,5 feletti értékről. Bár ez elég pesszimista hangulatot tükröz a BUX-szal kapcsolatban és alulsúlyozottságot is feltételez a portfóliókban, azonban korántsem annyira, mint amilyet az októberi mélypontok közelében lehetett tapasztalni.

A magyar gazdaság helyzetének megítélése változatlanul pocsék, a jelenlegi helyzetet mindössze 5 százalék írta le jónak és 75 százalék rossznak. A két vélemény közötti 70 százalékpontos eltérés minimális romlást jelez decemberhez képest, s immár messze rosszabb képet fest a gazdaság állapotáról, mint akár az eurózóna átlaga, akár a sorban mögöttünk következő Horvátország gazdaságáról (náluk 46 százalékpont a differencia). Halvány megítélésbeli javulást jelent, hogy a kilátások tekintetében drasztikusan csökkent a pesszimizmus, a további romlást várók aránya már "csak" 36,6 százalékponttal haladja meg a javulásban reménykedőkét. Ez még mindig a legrosszabb érték a régióban, azonban 20 százalékpontos javulást jelent decemberhez képest. Természetesen ez azt jelenti, hogy a szakemberek többsége a magyar gazdaság helyzetének további romlását vetíti előre.

A forint megítélése eközben halványan javult egy hónap leforgása alatt, immár 12 százalékponttal többen várják a magyar deviza felértékelődését a közeljövőben az euróval szemben. Ez azonban nem egyedi, hanem régiós jelenség, az összes régiós deviza felértékelődését valószínűnek tartják a szereplők, s a forinterősödést várók tábora a legalacsonyabb a megkérdezettek körében.

Jelentős emelkedést lehetett tapasztalni az inflációs várakozásokban, 9,1 százalékkal, 36 százalékpontra nőtt az emelkedő és a csökkenő inflációt váró szakemberek arányának különbsége, ezzel a megkérdezettek a magyar gazdaság inflációs kockázatait ítélik meg a legnagyobbnak a régióban.