Szeptemberben megszűnik a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium, az oda járó diákoknak egy másik intézményben kell befejezniük a tanulmányaikat – értesült a Telex.

Az iskolát fenntartó Piarista Rend Magyar Tartománya a megszűnést a következő okokkal indokolta:

 

  • az évek óta csökkenő diákszám az idei tanévre kritikussá vált;
  • ez pedig az intézmény fenntartójának kezdett egyre nagyobb terhet jelenteni.

 

Integráltan tanították a tanulási nehézséggel küszködő diákokat

A gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégiumot 32 évvel ezelőtt alapította meg a Piarista Rend Magyar Tartománya. A piaristáknak Göd mellett többek között Budapesten, Vácon és Kecskeméten is van iskolájuk. A gödi szakképző iskolában olyan szakmákat lehet tanulni, mint az ács, asztalos, épület- és szerkezetlakatos és karosszérialakatos. Gödön a 2018–2019-es tanévben elindult egy olyan évfolyam, amelyben a diákok egyéni, személyre szabott oktatási formában, csoportokban, az Orientációs Team vezetésével haladnak.

Az iskola bezárása azért is nagy érvágás, mert a legtöbben nem Gödről, hanem a környező településekről járnak az intézménybe, amely hiánypótló volt a különböző nehézségekkel küszködő diákok életében. Az iskolában ugyanis integráltan oktatják például az enyhén hallássérült diákokat, az enyhe értelmi fogyatékosokat és a tanulási, figyelem- vagy magatartási problémákkal rendelkező diákokat.

Nagyon rosszul érintett, amikor megtudtam, hogy bezár az iskola. A nyolcadikos gyerekemnek hasonló jellegű iskolát csak Vácon találtunk. Sajnos ahol lakunk, Dunakeszin, csak és kizárólag gimnáziumok és erősen matekközpontú technikumok vannak

– nyilatkozta az egyik szülő az oktatási intézmény bezárásával kapcsolatban.

A gödi ingatlan további hasznosításának lehetőségét jelenleg is keresi a tartomány vezetősége

150 millió forintért árulnak egy komplett általános iskolát Szentesen

Közel 6000 négyzetméteres területen található Csongrád-Csanád megyében az eladásra kínált egykori iskolaépület. Az ingatlanosok számos újrahasznosítási lehetőséget látnak az épületegyüttesben, illetve a hozzá tartozó telekben. Bővebben ->