A megbeszélésekről - amelyeken magyar részről jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is - Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatta az MTI-t. Közölte: Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev megállapodása alapján a magyar-kazah befektetési alaphoz 20-20 millió dollárral járul hozzá Magyarország és Kazahsztán.
A Nazarbajevvel folytatott tárgyaláson az is téma volt, hogy 45 kazah diák folytathatja tanulmányait ösztöndíjasként Magyarországon

Szó esett továbbá arról, hogy Magyarország kereskedőházat nyitott Kazahsztánban, valamint az, hogy a magyar tervek között szerepel energetikai szakemberek küldése a közép-ázsiai országba - tájékoztatott Havasi Bertalan.
Orbán Viktor arról is beszélt - idézte szavait -, hogy Magyarország segít a 2017-es kazahsztáni világkiállítás megszervezésében.

A magyar kormányfő jelezte egyúttal, hogy Magyarország szeretne közvetlen légi járatot indítani a két ország között.
Végül 2015-re hivatalos budapesti látogatásra hívta meg Nurszultan Nazarbajevet.

Orbán Viktor Milánóban tárgyalt Najib Razak maláj miniszterelnökkel is, akit arról tájékoztatott, a kormány újranyitja a magyar nagykövetséget Kuala Lumpurban - közölte a sajtóiroda vezetője, hozzátéve, hogy a találkozón emellett elhangzott: a magyar fél a kis- és középvállalkozásokat is szeretné jobban bevonni a két ország közötti bővülő kereskedelembe.
A magyar miniszterelnök jelezte egyúttal: Magyarország 40 ösztöndíjas maláj diákot fogadna.