Kérek mindenkit, hogy szigorúan tartsa be a szabályokat, a közös biztonságunk érdekében hozott korlátozásokat! - írja posztjában a polgármester a 444.hu híre szerint.

A tavaszi hónapokkal ellentétben most már tömeges megbetegedéssel kell szembenéznünk Szegeden is. Vigyázzunk egymásra és magunkra! - írja Botka László, aki köszönetet mondott a szegedi egyetemi hallgatóknak, akik a betegellátásban segítenek.

Eddig 470 szegedi egyetemista jelentkezett önkéntesnek. A SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ klinikáin a koronavírusos betegek ellátási feladataiban 129-en szeretnének közreműködni, valamint a nem egészségügyi karon tanuló hallgatók közül eddig 124-en jelezték, hogy az adminisztrációs és szállítási feladatokban részt vállalnának - írja a szeged.hu portál.

A hallgatók segítségét egyelőre 2 hetes időszakra veszik igénybe az Országos Mentőszolgálat munkatársai, az eddigi visszajelzések pedig kiválóak - mondta Lázár György, a SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja, hozzátette: a legfontosabb a hallgatók egészségének megőrzése, így speciális képzésen is részt vesznek az önkéntesek.

A koronavírus-gyanús eseteknél mintavételezésben, adminisztrációban és sofőrködésben segítenek az Országos Mentőszolgálatnak a Szegedi Tudományegyetem önkéntesei. Az intézmény azt írta, továbbra is várják a harmad-, negyed-, ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók jelentkezését a betegek ellátására - írja a szeged.hu.