A közleményben kiemelték, az Erste csoport működéséhez hasonlóan Magyarországon is létrejön a vállalati és pénzügyi piacok (Corporates and Markets) üzletág az eddig önálló egységként működő vállalati, valamint a pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési területek összevonásával.

Az Erste Bank közleménye szerint a vállalati üzletáguk az utóbbi időszakban a piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Az elmúlt hét évben a vállalati terület bevételei megduplázódtak, a kezelt hitelállomány a négyszeresére, 290 millió forintról 1200 milliárd forintra nőtt. Az Erste Bank tavaly decemberben sikeresen integrálta a Commerzbank Zrt. ügyfeleit és tevékenységét vállalati üzletágába, ezzel a pénzintézet Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, és piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

Cselovszki Róbert a közleményben hangsúlyozta, a vállalati terület 20 százalékot meghaladó éves növekedési üteme magasan átlag feletti, céljuk, hogy további növekedéssel néhány éven belül a harmadik legnagyobb piaci szereplővé váljanak, amiben segítséget jelent a Commerzbanktól érkező új munkatársak tudása és tapasztalata is.

A jelenleg mintegy 3000 milliárd forint értékű vagyont kezelő pénz-, tőkepiacok és vagyonkezelési területen is további bővülést terveznek. A 2021-ben megvásárolt, majd tavaly október elsejével az Erste Befektetési Zrt.-vel egyesülő Random Capital Zrt.-től érkező kollégákra támaszkodva új, minden eddiginél jobb online értékpapírkereskedő-rendszert fejlesztenek – tette hozzá Cselovszki Róbert.