Augusztus 11-én a pásztói járás területén megrendezett zenei fesztiválon a rendőrség ellenőrzés alá vont egy 32 éves, gyanúsan viselkedő izraeli állampolgárt, akinek az övtáskájából kábítószerek, valamint egy digitális mérleg, egy kanál és egy 13 kisméretű tasak került elő.

A lefoglalt anyagok mennyisége, kiporciózása, a mérleg, a tasakok és a nagyobb mennyiségű készpénz arra utalt, hogy a férfi a drogokat – amiket egy korábbi Fejér vármegyei fesztiválon vásárolt – fogyasztani és árulni is akarta.

Kép: Ügyészség

A fentiek alapján a rendőrök forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlete miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi jelenlétének biztosítása végett elrendelte a letartóztatását.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene. A kényszerintézkedésről másodfokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt, de a gyanúsítottnak a törvényszék döntését is a rács mögött kell kivárnia.