Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kedden elkezdődött műszaki átadás-átvétel során a BKK szakemberei, a műszaki ellenőrök és a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek alaposan átnézik a területet, és ha szükséges, javításokat kérnek. Decemberben még lehetnek kisebb helyszíni munkák, de a Blaha Lujza tér teljes kivitelezése – a Somogyi Béla utca kapcsolódó felújításával együtt – még idén befejeződik.

Lerakták a térburkolatot és elültették az összes fát, befejezték a növénytelepítést a növénykazettákba ültetett fák környezetében, valamint helyére tették az akadálymentes nyilvános illemhelyet.

Mint írták, tizenegy kis méretű, úgynevezett mikroszobrot helyeztek el a megújuló téren, a növénykazetták ülőfelületén. A különleges alkotások az egykori Népszínház, majd Nemzeti Színház színészlegendáit mutatják be egy-egy ikonikus szerepükben.

 

A BKK ugyanakkor rámutatott, nem csak a szobrok emlékeztetnek a színházra: a tér az egykori Nemzeti Színház székeire utaló bordó színű köztéri ülőalkalmatosságokkal és asztalokkal várja majd a megpihenni vágyókat, valamint a burkolatban megjelenik a lebontott épület körvonala. A 11 műalkotás között helyet kapott például Blaha Lujza, Fedák Sári, Kassai Vidor és Tamássy József kis méretű szobra is.