A főváros XVII. kerületében, Rákosmentén átadott Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont (RSR) megnyitó ünnepségén a miniszter arról beszélt, hogy egy 23 éves út végére értek, hiszen először 1999-ben született önkormányzati döntés arról, hogy Rákosmentének sportcsarnokra van szüksége. A központ létrejötte nagy részben a 2019-ben elhunyt kerületi polgármesternek, Riz Leventének köszönhető.

Ő már 2008-ban jól tudta, hogy Rákosmente nem lehet csupán az egyre növekvő főváros alvó városa, egy jó és tartalmas életminőséghez meg kell erősíteni a közösségeket, valamint meg kell teremteni a közösségek működéséhez szükséges tereket, ki kell nyújtani a lehetőségeket a találkozásokra - idézi az MTI a politikust.

A Néppark szomszédságában megépült, 6000 négyzetméteres, kétszintes sport- és rendezvényközpont 11 milliárd forintba került.

A sport- és rendezvényközpontot 2019-ben kezdték el építeni, 15 teremsportban akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas, de a legkülönfélébb közösségi és kulturális eseményeket is lehet tartani benne.