A 2015-ös naptári évre szóló bérletek érvényességi idejét meghosszabbítták: a normál, január 6-a hajnali 2 óra helyett január 9-én hajnali 2 óráig lesznek érvényesek. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy pénteken nap végéig lehet használni ezeket a bérleteket.

Ez a naptári évre szóló bérletekre vonatkozik. Léteznek olyan bérletek, amelyek csúszó érvényességűek, tehát tetszőleges kezdő- és végdátummal lehet megvásárolni. Ezekre a hosszabbítás nem érvényes, azok záró időpontja a bérletszelvényre írt időponttal egyezik meg. A hosszú hétvége miatt hosszú sorokra számítanak a jegypénztárak előtt, főként január első munkahetének első két napján. "Ezért is javasoljuk ügyfeleink számára, hogy váltsák meg előre a bérleteiket - akik havi bérlettel rendelkeznek. Ezt megtehetik a bérletpénztárainknál, ügyfélközpontjainkban, illetve a városban most már 350 jegykiadó automata is üzemel, amelyek bármelyikénél megtehetik ezt." Azt javasoljuk, hogy ne várják meg a hét első munkanapját, mivel hosszú sorok várhatóak, vásárolják meg ezt előre. Az automaták révén az értékesítési pontok gyakorlatilag a városban bárhol elérhetőek, így ki-ki a saját lakóterülete környezetében is könnyedén meg tudja ezt vásárolni - mondta.

A hétvégén teljes nyitva tartásban üzemelnek a pénztárak, amelyeket a BKK honlapján az értékesítésipont-keresőben meg tudja találni mindenki - beleérte a lakóhelyéhez legközelebb eső automatákat is megtalálják térképes formában.