Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a meghatározott területen kívül eső hetedik kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között, de ehhez is engedély szükséges -  írja a Portfolio nyomán a 24.hu.

A hetedik kerületi képviselő-testület november 25-én egy rendkívüli ülésen még úgy határozott, nem lesz januárban éjféli zár, de egy objektív kritériumrendszert dolgoznak ki, amely a jövőben szabályozhatja, ki meddig tarthat nyitva.

Az akkor megszavazott tervezetben az állt, hogy a következő hónapokban egy szakmai bizottságot állítanak fel önkormányzati képviselők, a rendőrség, a biztonsági szolgálatok, a civil szervezetek, illetve a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek bevonásával.

A javaslatok között szerepelt, hogy az éjfél után nyitva maradó helyek este 10 és reggel 8 óra között nem végezhetnek áruszállítást, éjfél után mindenki számára szabadon használhatóvá kell tenniük a mellékhelyiségeket, a közterületi alkoholfogyasztást vissza kell szorítaniuk és a zajterhelés visszaszorítására egy zajmérő eszközt is fel kell szereltetniük.

A csütörtökön elfogadott rendelet egyik pontja még a fent felsoroltaknál is szigorúbb. Az önkormányzat területén található üzletek - a meghatározott esetek és a szállodákban működő üzletek kivételével - 24 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva.