A beruházás keretében a kapcsolódó út- és járdaszakaszoknál térfigyelő rendszer épül és ahol szükséges, közvilágítást telepítenek.

A fejlesztés eredményes közbeszerzési eljárás után, várhatóan idén ősszel, 7 újabb településen - köztük Maglódon, Ócsán, Herceghalmon - folytatódhat.

A beruházások eredményeképpen 2014 végére összesen 20 településen 1801 p+r, 790 kerékpártároló, 15 K+R, úgynevezett várakozó megállóhely, 20 buszmegálló, 8 buszforduló és 8 busztároló áll majd a közlekedők rendelkezésére.

A NIF korábbi tájékoztatása szerint a parkolók alapvető funkciója, hogy az elővárosi vonalakon a közösségi közlekedésre tereljék a személyforgalmat. Budapest és vonzáskörzete között naponta irányonként mintegy 610 ezer ember közlekedik, közülük mintegy 210 ezren közforgalmú közlekedési eszközt vesznek igénybe. A Budapesten belüli utazásokhoz a közlekedők 58 százaléka tömegközlekedési eszközt, 42 százaléka személygépkocsit használ, míg a főváros és környéke közötti forgalomban közlekedők 65 százaléka jár autóval és 35 százaléka utazik tömegközlekedéssel.