A húsz, országszerte megtalálható autópálya-mérnökségen ezekben a napokban történik a felkészített eszközök, gépek szemléje - írja az MTI.

A mérnökségeken 36 ezer tonna útszóró só, 750 ezer liter síkosságmentesítő oldat, valamint 376 tonna granulátum áll rendelkezésre. Minden anyagból van már lekötött, de még le nem szállított további mennyiség.

Az MKIF Zrt. felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyorsforgalmi utak és a technika felkészítése mellett az autósok szintén sokat tehetnek a biztonságos közlekedésért, a társaság ezért egy felkészülést bemutató és segítő animációs filmet is készített.

A MKIF Zrt. szeptember elsején vette át 1237 kilométer meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től. A társaság a koncessziót a magyar állam által kiírt nyílt uniós pályázaton nyerte el, ennek értelmében az MKIF Zrt. üzemeltetésébe kerültek az M1-es és az M7-es autópálya M0 és az országhatár közötti szakaszai, az M15, M25, M3, M4, M30, M35, M44, M70, M85 és M86 teljes területe, az M8-as autópálya Kisapostag és Apostag közötti szakasza.