Nápoly, a Vezúv és Pompeji közelében található a Camp Flegrei vulkáni kaldera. A változékony tájat az elmúlt napokban több földrengés is megrázta, emiatt pedig a tengerparti Pozzuoli városának több száz lakóját, valamint egy női börtön rabjait is evakuálták kedden.

Az olasz kormány felkészült a nagyobb katasztrófára, mintegy 500 millió eurót különített el evakuálásra, valamint biztonsági beavatkozásokra – írja az Euronews.

Ugyan Nápolyban is érezni lehetett a rengéseket, azonban sem nagyobb károkat, sem sérüléseket nem okozott. Kitörés esetén a vörös zóna Pozzuoli és Bacoli városát foglalja magában, ahogy Nápoly néhány külvárosa is, mint Chiaia és Vomero.

A dél-olaszországi város többi része, amelyek a kitörés során jelentős vulkáni hamuhullás veszélyének kitett területek, sárga zónában fekszenek, míg a Vezúv és Pompeji is a sárga zónán kívül esnek.

A brit külügyminisztérium azt tanácsolja az utazóknak, hogy kitörés esetén kövessék a helyi hatóságok utasításait. Hozzáteszik, ha valaki vörös vagy sárga zónákba tervez látogatást, akkor tájékozódjon a legfrissebb információkról a Polgári Védelmi Ügynökség felületeiről.

Erős a nosztalgiahangulat Nápolyban: újraéledt az utcai maffiaharc

A nápolyi rendőrség bejelentése szerint péntek reggelig öt személyt vettek őrizetbe. Több házkutatást tartottak, és fegyvereket foglaltak le.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→