Annak ellenére, hogy Kim Dzsong Un nagyapjának és édesapjának születésnapja nemzeti ünnep Észak-Korában, a jelenleg regnáló vezető születésnapját még csak nem is ismerjük, hiszen az állami vezetés továbbra is titkolja azt.

A pletykák szerint Kim Dzsong Un 1984. január 8-n született, azonban az állami médium nem írt a vezető születésnapjáról

- írja a HVG a Yonhap dél-koreai hírügynökség cikke nyomán.

A portál részletezi, hogy sem a központ sajtóorgánumai, sem az állami tévé, sem a KCNA hírügynökség nem emlékezett meg Kim Dzsong Un születésnapjáról. Sőt, a diktatúra eddig még csak azt sem közölte hivatalosan, hogy a vezető melyik évben született, hiszen több verzió is kering a nép között arról, hogy a diktátor 1982-ben, '83-ban vagy '84-ben látta meg a napvilágot.

A napokban csak annyi információt közölte az állam által irányított sajtó, hogy Kim egy csirkefarmra látogatott lányával Kim Dzsue-val, ahol a baromfitenyészet mellett kampányoltak, ezzel szerintük ugyanis változás állhat be az emberek életszínvonalában.

Dél-Korea közölte, hogy figyelik északi szomszédaik médiatevékenységét, de ők sem láttak semmit azzal kapcsolatban, hogy megemlékeztek volna a Vezér születésnapjáról.